•  Gratis verzending vanaf 100,-
 •  Snelle levering
 •  Altijd rechtstreeks contact

Alles voor de stukadoor

Weergave
Merk
Breedte in mm
Geschikt voor type materiaal
Prijs
tot
Alle filters tonen
Pagina
 1. SUPER PROF Schuurboard Italia ABS 440x150mm
  SUPER PROF Schuurboard Italia ABS 440x150mm
 2. OX Safety, PU flex werkhandschoenen
  OX Safety, PU flex werkhandschoenen
 3. FLEX Mixer MXE 1202 230/CEE met Garde WR2 140x600 M14
  FLEX Mixer MXE 1202 230/CEE met Garde WR2 140x600 M14
 4. SUPER PROF Stukadoorsbankje staal gelakt 2 treden 550mm
  SUPER PROF Stukadoorsbankje staal gelakt 2 treden 550mm
 5. RAIMONDI Mixer met 2 versnellingen 1400W 230V 140mm
  RAIMONDI Mixer met 2 versnellingen 1400W 230V 140mm
 6. SUPER PROF Carbide schuurplaat met handgreep 200x100x25mm
  SUPER PROF Carbide schuurplaat met handgreep 200x100x25mm
 7. RAIMONDI Mixer met 2 versnellingen 1600W 230V 160mm
  RAIMONDI Mixer met 2 versnellingen 1600W 230V 160mm
 8. RUBI Mixer 9 N 1200W
  RUBI Mixer 9 N 1200W
 9. RUBI Rubimix-9 Supertorque 1800W 230V
  RUBI Rubimix-9 Supertorque 1800W 230V
 10. SUPER PROF Carbide komschijf plat 125x22,2mm
  SUPER PROF Carbide komschijf plat 125x22,2mm
 11. SUPER PROF Spackmes softgreep aluminium RVS
  SUPER PROF Spackmes softgreep aluminium RVS
Weergave
Merk
Breedte in mm
Geschikt voor type materiaal
Prijs
tot
Alle filters tonen
Pagina

Alles wat u nodig heeft om te stucen

In ons assortiment ‘Alles voor de stucadoor’ vindt u alles wat u nodig heeft bij het stucen. Zo verkopen wij mengmachines, gardes, spackmessen, plamuurmessen, sponsspanen, steelslijpers, waterpassen, en nog veel meer. Alle hulpmiddelen die u nodig heeft om uw werk een stuk makkelijker te maken.

De stuc aanmaken en mengen

Met behulp van onze mengmachines of gardes kunt u gemakkelijk uw stuc mixen in een stucadoors emmer. Voor het mengen van stuc is de OX Pro Mixm8 Garde ideaal. Deze garde is gemaakt van rubber waardoor hij zeer flexibel is. Wanneer de stuc droogt en hard wordt brokkelen de restanten van de garde af wanneer je deze buigt. Zo is de garde gemakkelijk en snel schoon te maken. De gardes en mixers kunnen het beste worden gecombineerd met onze mengmachines, maar zijn door de M14 schroefdraad- of hexaansluiting ook geschikt voor andere mengmachines. Met behulp van de OX-Pro SDS M14 Adaptor kan de garde ook worden aangesloten op een boormachine.

De stuc aanbrengen

Bij het aanbrengen en egaliseren van de stuc op de muur of het plafond kunt u kiezen voor een spackmes of een pleiserspaan. Dit is enkel en alleen afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. In ons assortiment kunt u spackmessen terugvinden die verschillen in de dikte van het blad. Dunnere bladen buiger mee wanneer u er druk op uitoefent. Dikke bladen zijn daarentegen iets stugger. Gaat uw voorkeur uit naar een pleisterspaan? Dan kunt u kiezen voor de OX Pro Pleisterspaan Duragrip of OX Pro Ultraflex Pleisterspaan. De OX Pro Ultraflex pleisterspanen zijn voorzien van een dunner blad waardoor deze pleisterspanen flexibeler zijn. Om strakke hoeken te maken in het stucwerk kunt u gebruik maken van een hoekschop. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen inwendige- en uitwendige hoekschoppen.

Grote oppervlakten stucen

Voor grote oppervlakten is het raadzaam om gebruik te maken van de Speedskim artikelen. Deze artikelen zijn vergelijkbaar met spackmessen, maar zijn veel groter. Hierdoor kunt u een groter oppervlak tegelijk stucen. Het zilveren gedeelte van de Speedskim is het handvat. Deze is groot genoeg om met twee handen te worden vastgepakt. Het kunststoffen blad van de Speedskim kan ook worden vervangen door een metalen blad.

Hoge muren of plafonds stucen

De Speedskims kunnen worden aangesloten op een verlengstok met behulp van het OX Pro Speedskim Verlengstok Aansluitstuk. Dit zorgt ervoor dat u zonder problemen hoge muren of plafonds kunt stucen. Ook spackmessen kunnen worden aangesloten op een verlengstok.

De perfecte afwerking van het stucwerk

Een gestucte muur ziet er vrijwel nooit meteen perfect uit. Met behulp van een RUBI Sponsspaan Rubber of OX Schuurspons Rood kan het stuc weer een beetje nat worden gemaakt. Dit maakt het mogelijk om extra egalisatiewerk uit te voeren.

Om kleine oneffenheden opnieuw aan te stippen kan gebruik worden gemaakt van een spaarbord in combinatie met een spackmes. Met behulp van het spaarbord heeft u altijd een kleine voorraad stuc bij de hand. Deze kunt u met behulp van een plamuurmes of spackmes aanbrengen op de stukken die nog niet helemaal egaal zijn.

Het stucwerk vlakschuren

Wanneer het stucwerk zo goed als droog is kun je met behulp van een strijkbord de ruwe hoekjes of uitsteeksels verwijderen. Een strijkbord kan worden vergeleken met een soort schuurbord. Hierdoor ontstaat er een mooi egaal en strak resultaat. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een steelslijper. Hier kan schuurgaas op worden bevestigd om het stucwerk vlak te schuren. Steelslijpers kunnen worden aangesloten op een verlengstok om hoge muren of plafonds ook op de kunnen schuren.